Novice‎ > ‎

Nov projekt: »PREPRIČANI V SVOJ KORAK!«

objavljeno: 23. jan. 2012 05:45 avtor: Miha Markovic
Dragi Srčneži,

NEVER GIVE UP, bo po zaslugi in pod vodstvom mlade in pogumne Špele Verbec, zastavil nov zahteven projekt PREPRIČANI V SVOJ KORAK, ki se bo odvijal in razvijal kar 8 mesecev ter dočakal svoj vrhunec konec oktobra na Ljubljanskem maratonu.

Skupaj z vami, PROSTOVOLJNIMI ŠPORTNIKI, bomo pripravljali slepe in slabovidne "športnike" na enega njihovim največjih ciljev v življenju, na tekaški preizkus na Ljubljanskem maratonu.

Za ta izjemen projekt potrebujemo PROSTOVOLJCE, ki bi dvakrat tedensko žrtvovali urico svojega časa, da izbrane popeljejo do uresničitve njihovih sanj. Vsakdo, ki je kdajkoli pomagal ve, da so občutki ob tem nepopisni...in nas spremljajo še dolgo zatem. Sedaj vam ponujamo priložnost, da te občutke še nadgradite in svoje srce napolnite z neskončno energijo sreče.

Za ta projekt ni potrebno biti izjemen tekač, temveč le gojiti ljubezen do športa in dobrega dela!

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na vodjo projekta Špelo Verbec - spela.verbec@gmail.com, mobi: 041 984 109!

Najlepša hvala za vaš ponovni doprinos v mozaik sreče tistih, ki jo najbolj potrebujejo!

Želim vam čudovit, s soncem v srcu, obsijan dan!

Matej Markovič
predsednik NGU»PREPRIČANI V SVOJ KORAK!«

Šport ne pozna meja! Ni meja kako daleč lahko posameznik poseže, ni ovir, je le volja in ljubezen, ki jo posamezniki nosijo v svojem srcu in ki jih žene v neskončne višave. Šport je tisti, ki ne »predalčka« ljudi, temveč jih povezuje z utripom srca, z nasmehom, s solzami, z uspehom… In ravno to je bil povod za naš projekt: »Prepričani v svoj korak!« Ker verjamemo, da si vsak zasluži priložnost, da uživa v svojem koraku na poti do cilja.

Ko se združita volja posameznikov, trud in delo, lahko premagamo ovire, ki so pred nami. Zato smo se odločili, da podpremo slepe in slabovidne športnike, da se skupaj z nami udeležijo Ljubljanskega Maratona 2012. Tako bomo vsak tekaški korak naredili skupaj z našimi športniki in ekipo prostovoljcev.

Vsi, ki smo kdaj tekli vemo, da je za vsak tekaški kilometer potrebna priprava, oprema in predvsem veliko volje, trdega dela. Zato smo se priprav lotili že v teh zimskih koledarskih mesecih. Slepe in slabovidne športnike želimo pripraviti na tekaško prireditev glede na njihove začetne zmožnosti, torej ali na 10 km, 21km ali 42km. Najbolj pomembno nam je, da je celotna pot tista, ki bo prinesla največ zadovoljstva našim športnikom. Vsak korak naj bi bil tisti, ki se ga zavedamo in nas napolni s pozitivnimi občutki. Čaka nas veliko ur dela v fitnesu, spoznavanje tekaške steze, spoznavanje tekaških treningov, opreme… Čaka nas učenje iz napak, učenje iz dela. Vsega tega se zavedamo in zato s pogumom zremo v neskončne višave, ker verjamemo, da lahko naši športniki dosežejo svoje cilje.

Nekaterim je dano, da lahko sami posežejo do višav, drugi potrebujejo spodbudo, pomoč, nasvet… Vsi pa na koncu pot prehodijo sami s svojo voljo, s svojim težkim delom, s svojo željo in ljubeznijo do športa.

Prepričani v svoj korak, začenjamo pot do Ljubljanskega Maratona 2012!  :)

Špela Verbec

Comments