Zaključno poročilo projekta "10 krogov za 10 nasmehov - 2012"

Dragi naši podporniki,

Končan je prvi del obračuna letošnjega humanitarnega projekta 10 krogov za 10 nasmehov - 2012, ki se je tudi letos odvijal od 1. do 10. junija. Prvi del obračuna zato, ker si še nekaj sredstev obetamo iz prodaje srečk, ki so nam ostale od projekta, ter od dražbe Never give up slike, narejene v Celju.

Po lanskoletnem uspehu, smo tudi letos pričakovali podoben uspeh. No, po pravici povedano, smo pričakovali še večji uspeh. Da bi se tem pričakovanjem zares približali, smo spremenili nekatere lokacije, ki so lansko leto »zaspale« in nam tako onemogočile še večji končni znesek. Poleg Celja, Maribora, Kopra, Kranja in Ljubljane, ki so bile gostiteljice tudi lansko leto, so se letos namesto Hrastnika, Brežic, Murske Sobote, Slovenj Gradca in Vipave, njihova mesta zasedli mestni stadioni Trbovelj, Novega mesta, Ptuja, Prevalj in Nove Gorice.

Tudi letos smo imeli kar nekaj smole z vremenom, ki je svoje zobe pokazalo že na prvi dan, potem pa tudi kar pošteno zmešalo štrene tudi četrti in deveti dan. Posledice so bile seveda takoj vidne, še posebej to velja za Prevalje in Kranj, kjer se je zbralo precej manj ljudi kot bi se lahko drugače.

Spodnje številke govorijo same zase in si jih lahko vsak zase interpretira. Ne bom govoril o razočaranjih, temveč zgolj o presenečenjih. Presenetile so me Trbovlje, kjer se je kljub sodnemu dne na polovici dogodka, zbralo preko 100 udeležencev, ki so prispevali (skupaj s srečelovom) skoraj 1500 EUR v končni humanitarni mošnjiček. Prav tako me je presenetil Koper, ki se je z lanskoletnega četrtega mesta zavihtel kar na drugo mesto. Za nekatere mi je žal, saj so kazali velik potencial, pa je bila smola z vremenom ali kakšno večjo prireditev, ki je vzela veliko mero tistih, ki bi v nasprotnem primeru prišli.

Kljub temu se je v desetih dneh na stadionih po Sloveniji zbralo 968 podpornikov, ki so skupaj s srečelovom za naših deset zgod prispevali preko 11.000 EUR. Še vedno ostajamo optimistični in pričakujemo, da se bomo s pomočjo dražbe in prodaje ostalih srečk, približali številki 15.000 EUR.

V vsakem primeru ostaja izziv za naslednje leto, da presežemo številko 20.000 ter tako počasi postajamo čedalje »močnejši« in s tem omogočimo, da bo vaše darilo prejelo še več tistih, ki to nujno potrebujejo.

Najlepša hvala še enkrat vsakemu posebej za vsak podarjen evro!!! Vsak vaš evro je delček v mozaiku tega kar smo se trudili vsi mi skupaj narediti. Vsak vaš evro je kriv za rahel nasmeh na licih teh malih junakov in njihovih družin. Vsak vaš evro, ki ste ga podarili vam bo na drug način tisočkrat poplačan.

Še enkrat hvala iz srca!!!

 

Matej Markovič

predsednik društva Vztrajaj  - Never give up

Prilagamo še tabelo o udeležbi in zbranih sredstvih po krajih

Comments