Projekti‎ > ‎

2. Ruth-in tek

"2. Ruth-in tek" je uspešno za nami. Kljub malce muhastemu vremenu se je v 48. urah prireditve udeležilo 630 podpornikov/tekačev, ki so skupaj donirali 6.595 €. Naši podporniki so dodatno prispevali skupaj še 5.900 €. Skupaj smo torej zbrali zavidljivih 12.495 €.

Vsem udeležencem in podpornikom iskrena HVALA za doprinos in uspeh prireditve.

Z velikim veseljem sporočamo, da smo glede na višino zbranih sredstev, v dogovoru z Zvezo prijateljev mladine, razširili število družin/posameznikov, katerim bomo z zbranim denarjem pomagali, tako bomo namesto trem sedaj lahko pomagali 5-im družinam.Že drugo leto zapored pripravljamo humanitarni tek z nazivom Ruthin tek.


KDAJ?                    28. februar – 2. marec 2014

KJE?                      Bled, Blejsko jezero / tek  po stezi okrog Blejskega jezera

KAJ?                      48 ur neprekinjen tek okrog Jezera, in pohod


Bomo zmogli?  Seveda – skupaj z vami, vašo podporo – za dober namen!

Tudi letos športno-humanitarno društvo organizira Ruthin tek, pod tem imenom drugič. Zametki teka segajo v leto 2012, ko se je pripravil tek »Tečem, da pomagam«. Takrat se ga je udeležila tudi Ruth Podgornik Reš, - ultramaratonska, vrtnarka, pisateljica, kuharica,… - predvsem pa ženska z velikim srcem. Ruth je na žalost preminila konec leta 2012 tam, kjer je bila najraje – v gorah. V njen spomin tako letos že drugo leto zapored pripravljamo športno-humanitarni tek, s katerim bomo pomagali trem socialno ogroženim družinam, da bodo lažje prebrodili vsakdan. Predvsem pa da bodo, tako kot Ruth, z nasmehom gledali naprej in imeli sanje.

Prireditev, ki se bo odvijala na sprehajalni stezi okoli Blejskega jezera, se bo začela v petek, 28. 2.,  ob 17.00  in se zaključila v nedeljo, 2. 3., ob isti uri. Štartno-ciljni prostor bo veslaškem centru Mala Zaka. Celoten izkupiček iz štartnin bo v celoti namenjen v dobrodelni namen – trem družinam, ki smo jih zbrali s pomočjo Zveze prijateljev mladine.

Prijave so v času prireditve na štartno-ciljnem prostoru pri Olimpijskem veslaškem centru Bled v Mali Zaki.

Prva družina prihaja iz Celja, starša sta brez zaposlitve, s petimi mladoletnimi otroki, grozi jim deložacija, saj s socialno pomočjo in otroškim dodatkom ne morejo plačati niti položnic. Da je pogled v prihodnost še bolj temačen, starša pestijo težave s srcem, visok pritisk in luskavica.

V društvu Vztrajaj – Never give up bomo letos pomagali tudi družini 7-letne slepe deklice s cerebralno paralizo in duševnimi motnjami. V družini je zaposlena le mama, tako da si težko zagotavljajo že osnovno preživetje. Na to, da bi zagotovili posebno hrano za zaščito sluznice želodčka, ki bi jo deklica nujno potrebovala zaradi razjed, niti pomisliti ne morejo.

Tretja družina, ki jo bomo poskušali razveseliti, prihaja iz Šentjurja. Z minimalno plačo težko preživijo, svetlo prihodnost pa želijo zagotoviti svoji deklici, ki je bila zaradi izredne glasbene nadarjenosti, sprejeta na konservatorij v Gradcu. Tega pa ji starša ne moreta nuditi.

Z namenom pomagati tem trem družinam tudi letos vabimo vse tekače, pohodnike, in ostale ljudi dobre volje, da se nam na 48-urni poti okoli Blejskega jezera, kjer je ogromno tekaških preživela tudi Ruth Podgornik Reš, pridružijo in tako pomagajo tem trem družinam. 


Dogajanje lahko spremljate na našem facebook profilu: https://www.facebook.com/www.nevergiveup.si in facebook dogodku: https://www.facebook.com/events/2.Ruth-in tek 


Glavni podporniki prireditve:         
      http://www.electrolux.si/                    esotech        
      www.elektro-ljubljana.si                    http://www.planetbio.si/    
   


      www.topatlet.si


Ostali podporniki prireditve:

      
      www.mdm.si                    www.amfibija.si                  http://www.vesl-klub-bled.si/
             


   
     http://www.bled-zaka.com/            www.marushka.si                  www.tekplus.si
  
          http://www.treksta.si/            http://www.ggd.si/

   http://perskindol.si/               http://obcina.bled.si/                

     http://sns360.livesmart360.com/en/             www.redbull.com/si/sl‎               www.sava-hotels-resorts.com

     www.drogakolinska.si                            www.valina.si