Projekti‎ > ‎

Angelčki


Ker v našem društvu nikoli ne počivamo in ker je ljudi (predvsem otrok), ki potrebujejo pomoč iz dneva v dan več, si neprestano zamišljamo nove akcije, z namenom pomoči tistih najbolj prizadetih.

Tako smo zastavili tudi projekt »ANGELČKI«  s katerim bomo poskušali pomagati po vsej Sloveniji. Projekt Angelčki je zasnovan tako, da prostovoljci (v vašem primeru Vi, učenci vaše šole, kdorkoli) izdelujejo angelčke iz čebeljega voska. Zadeva je izjemno zanimiva, saj je izdelava čisto preprosta (material se zgolj segreje in ulije v kalupe), izdelek je popolnoma narave, ima prijeten vonj in je uporaben za čudovito darilo, še posebej v prihajajočih praznikih. Izdelek lahko krasi avtomobile, pisarne, domače okolje ali novoletne jelke.


Angelčki, ki jih je lansko leto izdelala Aleksandra Terek

Je darilo, izdelek, ki ima izjemno vrednost, saj z nakupom tega izdelka pomagamo otroku v nesreči. In vsakič ko zagledamo tega angelčka, nas oziroma naše otroke spomni na to, da imamo veliko srce in da nam ni vseeno.

Naša ideja je, da lahko vsakdo pomaga pri izdelavi teh angelčkov. Vi bi bili tisti, ki bi znotraj svojega prostora izbrali osebo (otročka), ki bi bil prejemnik teh sredstev. Vas to ne bi stalo popolnoma nič, saj bi ves material priskrbeli mi. Menim, da bi bila to ena zares lepa gesta, ki bi jo tako pokazali. Vsa moč človeka se namreč skriva v srcu in zatorej želimo vsem vam na nek način le pomagati.

Z izdelavo 1000 angelčkov bi poskrbeli, da bi bil prejemnik »bogatejši« za 2200eur kolikor bi zneslo sredstev od te prodaje. Preostalih 80 centov od angelčka bo društvo porabilo za material in za še eno vzporedno akcijo pomoči. Angelčke bi lahko prodajali kjerkoli oziroma bi se v to vključilo tudi naše društvo, ki bi vam zagotovilo odkup teh angelčkov.

Za vaš prispevek k boljšemu jutri se vam najlepše zahvaljujem in vas prav lepo pozdravljam.


Matej Markovič, predsednik društva VztrajajZa koga so angelčki letos?

Prva zgodba govori o mamici, ki se je decembra zatekla v varno hišo, sedaj pa živi v najetem kletnem stanovanju. Pri njej živi otrok, ki je avtist. Ima še enega otroka, ki je prav tako avtist, a ta živi pri očetu. Oče se od žene noče ločiti. Ker je zaposlen v šoli in ima dokaj dobro plačo, mati ne more uveljavljati pomoči prav zaradi partnerjevega dohodka...pa čeprav je brezposelna. Seveda s tem žalostne zgodbe še ni konec, saj ima mamica raka. Boli jo tudi to, ker naj bi oče z darili k sebi vabil tudi otroka, ki je sedaj pri njej...s tem pa je njen strah, da bo zgubila še zadnje upanje, nepredstavljiv.

Druga zgodba je zgodba o Andražu. Andraž ima kar nekaj diagnoz, naj omenim samo glavne: cerebralna paraliza, hidrocefalus, epilepsija in prirojena malformacija korpusa kalozuma. Je šest in pol letni deček, ki se ne ustavlja pred zaprekami, kakor se tudi njegovi starši ne. Največji problem trenutno je pridobiti finančna sredstva za plačilo tritedenske terapije, ki stane 1200 €. Mamica pomaga po svojih najboljših močeh, kar ni lahko saj ima z dečkom ogromno dela, ker je v vsem odvisen od nje, da o raznoraznih fizioterapijah, na katere ga vozi, sploh ne govorimo. Starši vidijo smisel terapij, saj se z vsako terapijo pokaže napredek – pa čeprav majhen, jim to vliva moč in pogum za nadaljnje zmage.


Angelčke lahko tako kupite in omogočite mamici in Andražu lažje življenje. 

Cena enega je 2,0 €

Narejeni so iz voska in so lahko lepo darilo. Če ga želite imeti, nam pišite na miha@nevergiveup.si

.