Kdo smo

Ekipa

Ekipa NEVER GIVE UP je tako številčna, da jo je nemogoče predstaviti, saj je sestavljena iz vseh tistih, ki so v zadnjem letu dni kakorkoli pomagali tistim, ki pomoč nujno potrebujejo.

Ekipa je sestavljena iz samih prostovoljcev oziroma aktivistov, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja okoli njih. Sestavljena je iz tistih, ki se vsakodnevno (kljub svojim težavam) borijo za to, da bi lahko ponovno vrnili nasmehe na obraz tistih najbolj nesrečnih…še posebej tistih najdragocenejših, naših otrok.

Naše delo je zelo široko in obsega vse od zbiranja plastičnih zamaškov, preko drugačnih oblik pomoči socialno ogroženim, pa vse do organizacije ekstremnih humanitarnih projektov. Do sedaj smo tako uspešno pomagali že desetinam ljudem po vsej Sloveniji. In to je šele začetek!!!

Zbrani smo v Športno humanitarnem društvu Vztrajaj – NEVER GIVE UP.

Pridruži se nam tudi ti!

 

Zgodba nastanka gibanja NEVER GIVE UP

Zgodba ekipe NEVER GIVE UP je kratka, a zato nič kaj manj zanimiva. Ultra triatlonec Matej Markovič se je po uspešni sezoni 2008-2009, v kateri je nanizal 3 druga mesta, 4 zmage in postavil 3 rekorde, znašel pred pomembno odločitvijo v svojem življenju. Prehud tempo življenja, pomanjkanje sredstev s strani pokroviteljev (premalo za še eno uspešno sezono v svetovnem pokalu) in velika utrujenost, ki je bila posledica 17 Ironmanov v zadnjih 6 mesecih, so kričali po spremembi.

Skupaj z takratnim glavnim pokroviteljem Lyprinol Sport Edition je padla odločitev, da poskušamo združiti ekstremnost na eni strani in humanitarnost na drugi. Tako je začela nastajati zgodba o dobrodelnem petkratnem Ironmanu (19 km plavanja, 900 km kolesarjenja in 211 km teka), ki je dobil svojega »velikega brata« z imenom NEVER GIVE UP. Ime je dobil ob gledanju inspiracijskega videa Nicka Vujaćiča, katerega glavno vodilo je bilo, da se ne smemo nikoli predati!

Projekt je kljub velikim porodnim krčem na koncu prestal rojstvo in zbrana sredstva namenil organizaciji Zveze prijateljev mladine. Kljub nekaterim bolečim preizkušnjam s pionirskega projekta, se nismo predali in skupaj z novo in še številčnejšo ekipo pripravili in tudi speljali zelo uspešen projekt DESET KROGOV ZA DESET NASMEHOV.

 


SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser